Almát ettem az imént, és miközben a magházát vágtam ki eszembe jutott, hogy ismertem valakit, aki az almát mindenestül megette. Magostul, magházastul az egészet befalta, csak a szárát hagyta meg. Bezzeg én kivágok belőle mindent, még a barnult részeket is, hogy csak az alma ideális része maradjon meg fogyasztásra.
A kérdés csak az, hogy vajon én vagyok túlfinomult, vagy ő nem volt elég civilizált? :-o
spig 2009.10.22. 21:59:42
Legtöbbször én is szőröstül-bőröstül eszem meg. :P :D
blogíró · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.10.22. 22:04:27
Mi a a jó magházban? Az keményebb, nem élvezet enni. Neked igen? :-o
spig 2009.10.22. 22:07:34
A magháza pedig ugyanolyan jó,mint a húsa,nem lett tőle még soha semmi bajom.A magja kicsit kesernyés,de nem rossz.Viszont tele van vitaminnal,mint minden mag. :P
spig 2009.10.22. 22:12:56
blogíró · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.10.22. 22:16:44
Mintha rémlene, hogy annak is van valami haszna.
spig 2009.10.22. 22:27:15
Magas a linolénsav tartalma,ezért csökkenti a koleszterinszintet,mégpedig az LDL koleszterinét,a HDL-ét pedig növeli, és remek antioxidáns is.Külsőleg és belsőleg is használják (pl arckrémekbe,testápolókba is keverik a szőlőmag olaját)
Nohat,nem kéne ilyen finnyásnak lenned,nem gondolod? ;) :P
blogíró · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.10.22. 22:36:58
A szőlőmagot azért sem szeretem elrágni, mert a kesernyés ízével rombolja a szőlő kellemes ízét. Miért rossz ízű minden, ami egészséges? Erre igazán rájöhetne már az orvostudomány. :P
blogíró · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.10.22. 22:38:54